Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Polentapurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polentasta voidaan keittää tärkkelyspitoista puuroa. Välimeren maissa polentaa paistetaan usein paloina. Näin olemme valmistaneet tämän herkullisen kasvispurilaisen.

Neljälle

  • 1 l kasvislientä
  • 4 dl polentaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl öljyä

Täyte

  • maukasta juustoa paksuina viipaleina
  • aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • mangoldia

Valmistusohje

1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada polenta mukaan samalla voimakkaasti vatkaten. Alenna lämpöä, hauduta miedolla lämmöllä ja jatka vatkaamista kunnes puuro on täysin sileää, n. 7-8 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaani, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla niin että polenta saa kunnolla makua. Levitä polenta n. 1 cm paksuksi levyksi suurelle, vedellä huuhdotulle vadille. Tasoita pinta vedessä huuhdotulla lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Paloittele sitten polenta.

3. Paista polentapaloja öljyssä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Lado kerroksittain polentaa, juustoa ja tomaattia. Tarjoile mangoldien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Polenta