Polentapurilaiset
Polentasta voidaan keittää tärkkelyspitoista puuroa. Välimeren maissa polentaa paistetaan usein paloina. Näin olemme valmistaneet tämän herkullisen kasvispurilaisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kasvislientä
- 4 dl polentaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl öljyä
Täyte
- maukasta juustoa paksuina viipaleina
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- mangoldia
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada polenta mukaan samalla voimakkaasti vatkaten. Alenna lämpöä, hauduta miedolla lämmöllä ja jatka vatkaamista kunnes puuro on täysin sileää, n. 7-8 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaani, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla niin että polenta saa kunnolla makua. Levitä polenta n. 1 cm paksuksi levyksi suurelle, vedellä huuhdotulle vadille. Tasoita pinta vedessä huuhdotulla lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Paloittele sitten polenta.
3. Paista polentapaloja öljyssä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Lado kerroksittain polentaa, juustoa ja tomaattia. Tarjoile mangoldien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku