Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmesaanigratinoitua parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreää parsaa sopii mainiosti gratinoida parmesaanijuustolla. Tässä parsa saa seuraa myös pinjansiemenistä ja rucolasta.

Neljälle

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • vettä ja suolaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 2 rkl raastettua emmentaljuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • rucolaa

Valmistusohje

1. Kuori parsojen alaosat varoen perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, että parsat ovat pehmenneet.

3. Laita parsat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle juustoraasteet. Gratinoi 10 minuuttia uunissa, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile rucolapediltä.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa