Parmesaanigratinoitua parsaa
Vihreää parsaa sopii mainiosti gratinoida parmesaanijuustolla. Tässä parsa saa seuraa myös pinjansiemenistä ja rucolasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 nippua vihreää parsaa
- vettä ja suolaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl raastettua parmesaania
- 2 rkl raastettua emmentaljuustoa
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- rucolaa
Valmistusohje
1. Kuori parsojen alaosat varoen perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, että parsat ovat pehmenneet.
3. Laita parsat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle juustoraasteet. Gratinoi 10 minuuttia uunissa, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile rucolapediltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku