Parmesaanigratinoitua parsaa

Vihreää parsaa sopii mainiosti gratinoida parmesaanijuustolla. Tässä parsa saa seuraa myös pinjansiemenistä ja rucolasta.

Neljälle

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • vettä ja suolaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 2 rkl raastettua emmentaljuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • rucolaa

Valmistusohje

1. Kuori parsojen alaosat varoen perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, että parsat ovat pehmenneet.

3. Laita parsat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle juustoraasteet. Gratinoi 10 minuuttia uunissa, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile rucolapediltä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.