Grillattua ruijanpallasta polentalla
Tämä on loistava perjantaipäivällinen, helposti ja nopeasti valmistuva ja erittäin juhlava.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g ruijanpallasta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl rapsiöljyä
Polenta
- 5 dl vasikanlientä
- 2 dl polentaryynejä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Polenta: Keitä liemi ja vatkaa mukaan polentaryynit. Alenna lämpö keskilämmölle ja vatkaa tasaiseksi puuroksi. Keitä miedolla lämmöllä 7-8 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä, mausta polenta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaani.
2. Mausta ruijanpallas suolalla ja pippurilla. Penslaa öljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin grillipannussa. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Asettele polenta lämpimille lautasille, viimeistele kalalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa