Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka01-Taimen
Julkaistu 25.10.2016 13:55

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja ennen kaikkea terveellinen ateria. Lohikalojen rasva tekee hyvää sekä sydämelle että valtimoille. Kasvien höyryttäminen taas on kevyt ja nopea tapa valmistaa kasvikset.

2 annosta

  • 400 g taimenfilettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • ½ sitruuna
  • ½ dl Extra virgin -oliiviöljyä
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl parmesanjuustoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Paista taimenfileet pannulla oliiviöljyssä vain toiselta puolelta. Jätä fileet mehevän puolikypsäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Höyrytä parsat ja porkkanat kypsiksi. Leikkaa parsat pieniksi paloiksi ja tee porkkanoista ohutta nauhaa, joka on ikään kuin pastaa.

Aja basilika, paahdetut pinjansiemenet, parmesanjuusto ja oliiviöljy tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Kokoa annos lautaselle. Nauti!

Tuoreimmat aiheesta

Pesto