Pese porkkanat hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Pilko varsi ja säästä myöhemmälle. Halkaise isoimmat porkkanat. Öljyä porkkanat kevyesti, mausta suolalla. Grillaa keskikuumalla lämmöllä noin 5-8 minuuttia, tasaisesti käännellen niin että porkkanat kypsyvät ja pinta saa kunnolla väriä joka puolelta tasaisesti.
Mausta jogurtti sitruunan mehulla ja kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit. Ota porkkanat pois grillistä, lisää vihreät varret grilliin ja anna ’hiiltyä’ 1-2 noin.
Kokoa annos esille seuraavasti. Lusikoi tarjoiluvadille jogurtti, nostele päälle grillatut porkkanat ja varret. Mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä, hunajalla ja oliiviöljyllä. Viimeistele esim. rapealla kvinoalla tai paahdetuilla manteleilla.