Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta
Kyllä vain, porkkanat sopivat grilliin superhyvin! Jätä porkkanat napakoiksi ja tarjoile grillattu porkkanasalaatti maukkaan jogurttikastikkeen kanssa. Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 500-700 g naattiporkkanaa (vihreät varret mukana)
- 500g Turkkilaista jugurttia
- 1/2 sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 punttia rakuunaa
- 1/2 punttia minttua
Valmistusohje
Pese porkkanat hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Pilko varsi ja säästä myöhemmälle. Halkaise isoimmat porkkanat. Öljyä porkkanat kevyesti, mausta suolalla. Grillaa keskikuumalla lämmöllä noin 5-8 minuuttia, tasaisesti käännellen niin että porkkanat kypsyvät ja pinta saa kunnolla väriä joka puolelta tasaisesti.
Mausta jogurtti sitruunan mehulla ja kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna yrtit. Ota porkkanat pois grillistä, lisää vihreät varret grilliin ja anna ’hiiltyä’ 1-2 noin.
Kokoa annos esille seuraavasti. Lusikoi tarjoiluvadille jogurtti, nostele päälle grillatut porkkanat ja varret. Mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä, hunajalla ja oliiviöljyllä. Viimeistele esim. rapealla kvinoalla tai paahdetuilla manteleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka