Porkkanaruudut
Julkaistu
Porkkanaruudut maistuvat aamupalana, välipalana tai iltapalana. Sopii mainiosti myös keittoruokien seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Porkkanaruudut, uunipellillinen
- 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g tuoretta hiivaa
- 1 rkl siirappia tai sokeria
- 250 g porkkanasosetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja siirappi tai sokeri. Lisää porkkanasose, suola, rakuuna tai timjami ja lopuksi vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota 30 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Leikkaa ruuduiksi ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti