Porkkanaruudut
Porkkanaruudut maistuvat aamupalana, välipalana tai iltapalana. Sopii mainiosti myös keittoruokien seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Porkkanaruudut, uunipellillinen
- 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g tuoretta hiivaa
- 1 rkl siirappia tai sokeria
- 250 g porkkanasosetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja siirappi tai sokeri. Lisää porkkanasose, suola, rakuuna tai timjami ja lopuksi vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota 30 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Leikkaa ruuduiksi ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku