Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanaruudut

Julkaistu 10.01.2014 10:14

Porkkanaruudut maistuvat aamupalana, välipalana tai iltapalana. Sopii mainiosti myös keittoruokien seuraksi.

Porkkanaruudut, uunipellillinen

  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai sokeria
  • 250 g porkkanasosetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja siirappi tai sokeri. Lisää porkkanasose, suola, rakuuna tai timjami ja lopuksi vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota 30 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa ruuduiksi ja nosta tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä