Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin porkkanakakku

Julkaistu 20.03.2015 08:28

noin 20 annospalaa

  • 4 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 isoa porkkanaa

Pinnalle

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa kulhoon munat, fariinisokeri, sokeri, öljy, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää porkkanaraaste joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Jäähdytä.

Valmista täyte.

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.

Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku