Hellapoliisin porkkanakakku
Julkaistu
noin 20 annospalaa
- 4 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 isoa porkkanaa
Pinnalle
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kulhoon munat, fariinisokeri, sokeri, öljy, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää porkkanaraaste joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku