Hellapoliisin porkkanakakku

noin 20 annospalaa

  • 4 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 isoa porkkanaa

Pinnalle

  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa kulhoon munat, fariinisokeri, sokeri, öljy, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kuori ja raasta porkkanat.

Lisää porkkanaraaste joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Jäähdytä.

Valmista täyte.

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.

Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!