Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsasstroganov

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Stroganov vie kielen mennessään. Smetana toimii tässä ruuassa mainiosti.

Ainekset

  • 600 g porsaanlihasuikaleita
  • 1 sipuli
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 prk smetanaa
  • 1 maustekurkku
  • öljyä
  • mustapippuria
  • perunoita tai makaronia

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja leikattu sipuli pannulla tai padassa. Lisää tomaattipyree, jauhot ja leikattu valkosipuli lihojen päälle.

Kaada vesi koko ajan sekoittaen mukaan pataan ja mausta liemikuutiolla. Anna hautua vartista puoleen tuntiin, kunnes liha on murean pehmeää.

Lisää lopussa smetana ja kuutioitu maustekurkku.

Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita, muusia tai makaronia.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata