Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Poronkäristystä ja sieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihana talviruoka, joka on helppo taikoa esiin lyhyellä varoitusajalla. Muuntele ruokaa halutessasi erilaisilla sienillä ja pekonilla. Tarjoile puolukoiden, tai kuten kuvassa, pakastettujen mustaherukoiden ja herkullisen perunamuusin kera.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 1 keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l tuoreita sieniä (suppilovahveroita, haperoita tai tatteja)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • puolukoita
  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paista sipuli voissa. Puhdista sienet ja paloittele isoiksi paloiksi, ruskista voissa.

2. Sekoita sienet ja sipuli. Keitä sieni-sipuliseos kermassa, murusta mukaan liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys 3-4 erässä kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada poronkäristys sieniseokseen, lisää soija. Anna kiehua kokoon hetki.

4. Tarjoile puolukoiden ja perunamuusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys