Poronkäristystä ja sieniä
Tämä on ihana talviruoka, joka on helppo taikoa esiin lyhyellä varoitusajalla. Muuntele ruokaa halutessasi erilaisilla sienillä ja pekonilla. Tarjoile puolukoiden, tai kuten kuvassa, pakastettujen mustaherukoiden ja herkullisen perunamuusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 600 g pakastettua poronkäristystä
- 1 keltasipuli
- voita paistamiseen
- 1 l tuoreita sieniä (suppilovahveroita, haperoita tai tatteja)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 lihaliemikuutio
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- puolukoita
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Kuori, viipaloi ja paista sipuli voissa. Puhdista sienet ja paloittele isoiksi paloiksi, ruskista voissa.
2. Sekoita sienet ja sipuli. Keitä sieni-sipuliseos kermassa, murusta mukaan liemikuutio.
3. Ruskista poronkäristys 3-4 erässä kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada poronkäristys sieniseokseen, lisää soija. Anna kiehua kokoon hetki.
4. Tarjoile puolukoiden ja perunamuusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku