Poronkäristys-piparjuuriwokki

Pakastimessa on hyvä olla aina paketti poron- tai riistakäristystä siltä varalta, että haluat tehdä nopeasti ruokaa. Tämä wokki on hyvin nopea, joten keitä ensin riisi, perunat tai pasta, tai mitä nyt oletkaan ajatellut lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 1 paketti pakasteporonkäristystä (240 g)
  • 2 sipulia
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl chilikastiketta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2-3 rkl pirparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Anna poronkäristyslihojen sulaa muutamia minuutteja. Leikkaa ne sitten suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti.

2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja sieniä muutama minuutti ja nosta ne sitten vadille. Ruskista sen jälkeen poronkäristyslihat. Sekoita joukkoon sipuli-sieniseos ja porkkanaraaste. Paista vielä 3-4 minuuttia.

3 Mausta chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle karkeasti raastettua piparjuurta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.