Poronkäristystä ja kantarelleja

Tässä todella nopea ruoka! Kantarellit sopivat tähän ruokalajiin hyvin, mutta voit käyttää muitakin sieniä. Poronkäristyksessä on selkeä riistan maku. Jos se on sinusta liian voimakas, kokeile hirveä tai peuraa.

4 annosta

  • 250 g poronkäristystä
  • voita paistamiseen
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 50 g kantarelleja
  • 3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Sulata poronkäristysliha lähes sulaksi ja suikaloi se. Puhdista sienet ja leikkaa ne palasiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista poronliha korkeassa lämmössä. Pane sitten liha sivuun ja kuullota sipuli.

2. Pane liha ja sipulit pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sienet ja lisää pataan. Lisää kerma ja anna kiehua joitakin minuutteja. Tarjoa riisin ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.