Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Poronkäristystä ja kantarelleja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä todella nopea ruoka! Kantarellit sopivat tähän ruokalajiin hyvin, mutta voit käyttää muitakin sieniä. Poronkäristyksessä on selkeä riistan maku. Jos se on sinusta liian voimakas, kokeile hirveä tai peuraa.

4 annosta

  • 250 g poronkäristystä
  • voita paistamiseen
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 50 g kantarelleja
  • 3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Sulata poronkäristysliha lähes sulaksi ja suikaloi se. Puhdista sienet ja leikkaa ne palasiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista poronliha korkeassa lämmössä. Pane sitten liha sivuun ja kuullota sipuli.

2. Pane liha ja sipulit pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sienet ja lisää pataan. Lisää kerma ja anna kiehua joitakin minuutteja. Tarjoa riisin ja vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys