Poronkäristystä ja kantarelleja
Tässä todella nopea ruoka! Kantarellit sopivat tähän ruokalajiin hyvin, mutta voit käyttää muitakin sieniä. Poronkäristyksessä on selkeä riistan maku. Jos se on sinusta liian voimakas, kokeile hirveä tai peuraa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 250 g poronkäristystä
- voita paistamiseen
- 1 sipuli
- suolaa ja pippuria
- 50 g kantarelleja
- 3 dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- vihanneksia
Valmistusohje
1. Sulata poronkäristysliha lähes sulaksi ja suikaloi se. Puhdista sienet ja leikkaa ne palasiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista poronliha korkeassa lämmössä. Pane sitten liha sivuun ja kuullota sipuli.
2. Pane liha ja sipulit pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sienet ja lisää pataan. Lisää kerma ja anna kiehua joitakin minuutteja. Tarjoa riisin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku