Hapankaalipata

Runsasmakuinen, mutta helppotekoinen ruoka. Hapankaalia kannattaisi pitää aina kotona varalla.

Neljälle

  • 800 g hapankaalia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 400 g suolattua sianlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

1. Lämmitä hapankaali ja viini padassa.

2. Kuutioi sianliha ja sipuli. Viipaloi sienet, kuutioi paprika ja silppua valkosipuli. Paista lihakuutioita muutama minuutti pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes liha on miltei kypsää, lisää sitten joukkoon herkkusienet paistumaan ja viimeiseksi paprika. Sekoita ainekset hyvin.

3. Nosta hapankaali vadille ja kaada vihannekset ja läski päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!