Hapankaalipata
Runsasmakuinen, mutta helppotekoinen ruoka. Hapankaalia kannattaisi pitää aina kotona varalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g hapankaalia
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 400 g suolattua sianlihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 250 g herkkusieniä
- 2 paprikaa
Valmistusohje
1. Lämmitä hapankaali ja viini padassa.
2. Kuutioi sianliha ja sipuli. Viipaloi sienet, kuutioi paprika ja silppua valkosipuli. Paista lihakuutioita muutama minuutti pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes liha on miltei kypsää, lisää sitten joukkoon herkkusienet paistumaan ja viimeiseksi paprika. Sekoita ainekset hyvin.
3. Nosta hapankaali vadille ja kaada vihannekset ja läski päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku