Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hapankaalipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Runsasmakuinen, mutta helppotekoinen ruoka. Hapankaalia kannattaisi pitää aina kotona varalla.

Neljälle

  • 800 g hapankaalia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 400 g suolattua sianlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

1. Lämmitä hapankaali ja viini padassa.

2. Kuutioi sianliha ja sipuli. Viipaloi sienet, kuutioi paprika ja silppua valkosipuli. Paista lihakuutioita muutama minuutti pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes liha on miltei kypsää, lisää sitten joukkoon herkkusienet paistumaan ja viimeiseksi paprika. Sekoita ainekset hyvin.

3. Nosta hapankaali vadille ja kaada vihannekset ja läski päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata