Porsaan grillikylkeä ja naurisnyyttejä
Tämä resepti vie kesäisiin grillitunnelmiin! Herkullisen porsaan grillikyljen kanssa nautitaan meheviä naurisnyyttejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- porsaan luullista kylkeä
- naurista
- sipulin varsia
- persiljaa
- hunajaa
- sitruunaa
- voita
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Hauduta tai keitä porsaankylkiä suolavedessä tunnista puoleentoista tuntiin. Laita keitinveteen mausteeksi laakerinlehteä ja maustepippuria. Jos kypsennät lihat uunissa, suolaa lihat kevyesti, asettele uunipellille, kaada vettä noin sentin paksuudelta ja peitä tiiviillä foliolla.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa tunti pari, kunnes liha on kypsää. Kun grillaushetki on käsillä, niin leikkaa luiden välistä paloiksi ja grillaile sopivan rapeiksi.
Naurisnyytti: Kuutio nauris sopiviksi paloiksi, kiehauta suolavedessä tai käytä raakana (aikaa menee hieman enemmän kypsymiseen). Asettele naurispalat foliopalalle, lisää persiljaa, sipulinvarsia, mausteeksi hieman hunajaa, sitruunamehua tai pari tippaa viinietikkaa ja reilu nokare voita. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Sulje nyytti ja kypsennä loppuun grillissä tai uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"