Rosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysrivi

Kokonainen kyljysrivi on helppoa juhlaruokaa ja käytännöllistä silloin, kun pöydän ympärillä on useampi ihminen. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi hasselbackan perunoita.

Kuudelle

  • 2 kg kokonaista siankyljysriviä luineen
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 tuoretta rosmariinin oksaa
  • 2 sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 ½ dl valkoviiniä
  • 3 tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua hienoksi, hienonna myös rosmariinin lehdet ja yhdistä silput. Pese sitruunat ja suikaloi kuoret. Lohko tomaatit.

2. Tee veitsenkärjellä useita pistoja lihaa lähelle luuta ja työnnä niihin yrttiseosta ja sitruunankuorta. Tee keveitä viiltoja lihan ulkopinnalle ja hiero lihaan suolaa, pippuria ja öljyä. Kaada viini uunipannuun ja nosta liha pannulle luurivi alaspäin.

3. Paista uunissa 1 ½ - 2 tuntia, valele muodostuvalla liemellä silloin tällöin. Kun paistoaikaa on noin 10 minuuttia jäljellä, lisää tomaattilohkot pannuun. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on 72 astetta. Anna levätä alumiinifoliossa 10 minuuttia ja leikkaa sitten sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!