Lampaankyljykset ja valkosipulijogurtti

Ellet löydä valmiiksi paloiteltuja lampaan kylkirivejä kaupastasi, voit pyytää lihakauppiastasi pätkimään kyljysriviä niin, että kussakin palassa on vähintään kolme kyljystä.

Neljälle

  • 4 lampaankylkipalaa, kussakin vähintään 3 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 appelsiini
  • 2 oksaa tuoretta timjamia

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen jogurtti valkosipulimurske ja suola. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini, suikaloi kuori ja purista mehu. Mausta kylkipaketit suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä paistinpannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Nosta kylkipalat uunivuokaan ja kaada appelsiinimehu päälle.

3. Jälkipaista kyljyksiä uunissa noin 10 minuuttia. Sisälämmön pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 70 astetta läpikypsään. Ripottele appelsiinikuorisuikaleet kyljyksille ja anna niiden vetäytyä foliossa n. 15 minuuttia. Leikkaa kyljykset erilleen ennen tarjoilua ja koristele timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.