Lampaankyljykset ja valkosipulijogurtti
Ellet löydä valmiiksi paloiteltuja lampaan kylkirivejä kaupastasi, voit pyytää lihakauppiastasi pätkimään kyljysriviä niin, että kussakin palassa on vähintään kolme kyljystä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 lampaankylkipalaa, kussakin vähintään 3 kyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 appelsiini
- 2 oksaa tuoretta timjamia
Valkosipulijogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen jogurtti valkosipulimurske ja suola. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini, suikaloi kuori ja purista mehu. Mausta kylkipaketit suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä paistinpannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Nosta kylkipalat uunivuokaan ja kaada appelsiinimehu päälle.
3. Jälkipaista kyljyksiä uunissa noin 10 minuuttia. Sisälämmön pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 70 astetta läpikypsään. Ripottele appelsiinikuorisuikaleet kyljyksille ja anna niiden vetäytyä foliossa n. 15 minuuttia. Leikkaa kyljykset erilleen ennen tarjoilua ja koristele timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka