Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillivartaat porsaanfileestä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanfilee on käytännöllistä ja hyvää varraslihaa. Se valmistuu nopeasti, ja jos se jääkin sisältä hieman raaaksi, se ei haittaa. Yritä grillata/paistaa vartaat keskilämmöllä, niin että niistä tulee kauniin vaaleanpunaisia keskeltä.

Neljälle

  • 350 g porsaanfileetä paloina
  • 8 pikkusipulia
  • 2 maissintähkää, viipaloituina
  • 1 punainen paprika, paloiteltuna
  • 2 vihreää paprikaa, paloiteltuina

Marinadi

  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, lisää siihen lihapalat ja anna vetäytyä 3-4 tuntia, valuta sitten lihat.

2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja kuori ne sitten.

3. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.

4. Penslaa marinadilla ja grillaa hiilloksella kunnes liha tuntuu kypsältä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat