Grillivartaat porsaanfileestä

Porsaanfilee on käytännöllistä ja hyvää varraslihaa. Se valmistuu nopeasti, ja jos se jääkin sisältä hieman raaaksi, se ei haittaa. Yritä grillata/paistaa vartaat keskilämmöllä, niin että niistä tulee kauniin vaaleanpunaisia keskeltä.

Neljälle

  • 350 g porsaanfileetä paloina
  • 8 pikkusipulia
  • 2 maissintähkää, viipaloituina
  • 1 punainen paprika, paloiteltuna
  • 2 vihreää paprikaa, paloiteltuina

Marinadi

  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, lisää siihen lihapalat ja anna vetäytyä 3-4 tuntia, valuta sitten lihat.

2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja kuori ne sitten.

3. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.

4. Penslaa marinadilla ja grillaa hiilloksella kunnes liha tuntuu kypsältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!