Jauhelihapata
Tämä pataruoka on halpaa ja hyvää ja sopii niin keitettyjen perunoiden kanssa kuin muhevana pastakastikkeenakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- 1 paprika kuutioina
- ½ lihaliemikuutio
- ½ tl timjamia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä paprikakuutioita voissa pannulla ja siirrä sitten pataan.
2. Ruskista pannulla jauheliha ja siirrä myös pataan. Mausta, ripottele liemikuutio muruina, lusikoi tomaattipyree ja kaada purkkitomaatit liemineen joukkoon.
3. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka