Jauhelihapata

Tämä pataruoka on halpaa ja hyvää ja sopii niin keitettyjen perunoiden kanssa kuin muhevana pastakastikkeenakin.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 paprika kuutioina
  • ½ lihaliemikuutio
  • ½ tl timjamia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja

Valmistusohje

1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä paprikakuutioita voissa pannulla ja siirrä sitten pataan.

2. Ruskista pannulla jauheliha ja siirrä myös pataan. Mausta, ripottele liemikuutio muruina, lusikoi tomaattipyree ja kaada purkkitomaatit liemineen joukkoon.

3. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!