Rannikon simpukkakeitto

Zuppa di cozze tarjoilee meren helmiä keittona.

4 hengelle

  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • kuivattua chilipippuria, murskattuna (ei välttämätön)
  • 2 suurta tomaattia, kuutioituina
  • 1,4 kg tuoreita simpukoita, puhdistettuina
  • 350 ml valkoviiniä
  • suolaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
  • 8 viipaletta maalaisleipää paahdettuna, valkosipulinkynnellä hierottuna

Valmistusohje

- Puhdista simpukat huuhtelemalla kylmän, juoksevan veden alla. Revi mahdolliset parrat irti.

- Hylkää kaikki ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä taputtaa.

- Kuumenna öljy syvässä pannussa, lisää valkosipulit, chilit.

- Ruskista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaatit, ruskista vielä noin minuutin verran

- Lisää simpukat, viini ja suola. Sekoita.

- Peitä kannella, jotta simpukat avautuvat

- Keitä, kunnes simpukat ovat täysin auki. Hylkää kaikki simpukat, jotka eivät suostu aukenemaan.

- Ripottele persiljasilppua päälle. Lisää suolaa, jos tarpeen. Sekoita hyvin.

- Tarjoile välittömästi paahdetun leivän kanssa

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.