Punajuurennaatti-risotto
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- naatit yhdestä punajuurinipusta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 3 dl arborioriisiä
- ½ -1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- oliiviöljyä
- persiljaa
- parmesania
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lämmitä liemi kattilassa. Pilko valkosipulit ja sipulit pieniksi. Lämmitä oliiviöljy laakeassa kasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää riisit käännellen niitä.
Kaada kuultavien riisien joukkoon puolet valkoviinistä. Sekoita riisiä samalla kun neste haihtuu. Lämpö on hyvä pitää keskitasolla, ettei neste hauhdu liian nopeasti.
Lisää risottoon lientä ja viiniä kauhallinen kerrallaan sitä mukaan, kun se imeytyy riisiin. Pyöritä riisiä puulusikalla ja vahdi, ettei se kuivu.
Kiehauta kattilallinen vettä ja ryöppää nopeasti pestyt ja pilkotut punajuuren naatit. Varo, ettet keitä naatteja liikaa, etteivät ne menetä upeaa väriään ja makuaan.
Kun riisi on kypsää, lisää vielä pieni tilkka nestettä ja heitä perään naatit sekä raasta risottoon noin 1 dl parmesania ja mausta suolalla sekä pippurilla. Koristele persiljasilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku