Fenkoli-pinaattirisotto ja kuhaa
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
- 1 fenkoli
- 2 salottisipulia
- 250 g risottoriisiä
- 2–3 dl valkoviiniä
- vedellä laimennettua kanalientä
- suolaa
- pippuria
- 250 g tuoretta pinaattia
- kourallinen raastettua parmesaania
- sitruunamehua (Limmi)
Paistettua kuhaa
- 800 g kuhafileitä
- oliiviöljyä
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Hienonna fenkoli ja sipuli. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Pehmennä öljyssä fenkoli ja salottisipuli. Sekoita riisi ja viini joukkoon. Kun viini alkaa imeytyä, lisää vähitellen siihen kanalientä joukkoon. Alussa voit kaataa nestettä sen verran että riisi peittyy, sen jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Muista sekoittaa puulusikalla koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun riisi alkaa olla melkein al dente, lisää pinaatti joukkoon. Muista edelleen sekoittaa koko ajan. Kun pinaatti on pehmennyt, lisää parmesaaniraaste ja nosta kattila liedeltä. Sekoita hyvin, mausta risotto sitruunamehulla ja tarkista maku. tarjoile heti.
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kuivaa kalan nahkapuoli talouspaperilla. Ota kaksi paistinpannua ja päällystä toisen pohja foliolla. Lämmitä toista paistinpannua todella kuumaksi ja lisää pannulle oliiviöljy. Asettele kuhafileet nahkapuoli alaspäin ja nosta folioon kääritty pannu kalojen päälle, näin saadaan kaloista täydellisen tasaisia. Paista kunnes kala on lähes kypsä. Ota pannu pois liedeltä, käännä kala pannulla pariksi sekunniksi ja tarjoile heti risoton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku