Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punajuurisalaatti rapean läskin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ronski ja ruokaisa salaatti, joka toimii pääruokanakin. Se pitää nauttia vastavalmistettuna, niin munien kuin punajuurienkin tulee olla juuri keitettyjä ja läskin vielä lämmintä. Tämä ei ole laihdutusruokaa, mutta niin hyvää!

Neljälle

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 munaa
  • 400 g savusiansivua
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä munat koviksi. Keitä punajuuret suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi ja kuori ne. Poista pinaateista paksuimmat lehtiruodit, huuhtele pinaatit ja valuta hyvin. Kuutioi savustettu siansivu, silppua muna karkeasti ja suikaloi punajuuret.

2. Asettele pinaatinlehdet kauniisti lautasille. Sekoita viinietikkaan suola ja pippuri, lisää öljy ja sekoita salaatinkastike huolellisesti.

3. Paista läskikuutiot rapeiksi keskikuumalla pannulla. Jaa munahake, punajuuret ja lämpimät läskikuutiot pinaatinlehtipedille ja tiputtele kastike päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti