Mehevän herkullinen syyskakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Reseptin loihti Marcos Gois Makujen aamu-ohjelmassa.

Kakku

  • 500 g punajuuria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl piimää

Tuorejuustocreme

  • 2 dl vispikermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,5 tl suolaa

Pinnalle

  • 50 g suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret hienolla terällä. Sulata suklaa. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään. Vatkaa sokeri, voi ja kananmunat kuohkeaksi monitoimikoneessa (noin 5 minuuttia). Lisää sulatettu suklaa joukkoon. Lisää piimä, punajuuret ja jauhoseos taikinaan.

Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 2 irtopohjavuokaa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kokeile tikulla kakun keskeltä onko taikina kypsää. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista 5-10 minuuttia ja kokeile uudelleen. Jäähdytä .

Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.

Halkaise kakkupohjat kahtia ja levitä kolmelle kakkupohjalle tuorejuustoa ja nosta kakkupohjat päällekkäin korkeaksi kakuksi siten, että päällimmäiseksi tulee täytteetön kakkupohja. Pursota tai levitä tuorejuustoseosta myös kakun pinnalle. Koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!