Kreikkalainen suklaakakku
Jogurtti taikinassa tuottaa uudenlaisen makuelämyksen. Valitse tähän mielellään korkeatasoisa tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 3,25 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 munaa eroteltuina
- 50 g suklaata
- 2 dl jogurttia
- 50 g saksanpähkinöitä
- 2 tl vaniljasokeria
Koristelu
- 100 g suklaata
- 50 g saksanpähkinöitä
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauho, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi, sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä. Jäähdytä ja sekoita sitten voi-sokeri-munaseokseen, lisää joukkoon jogurtti ja lopuksi jauhoseos. Rouhi pähkinät, sekoita vaniljasokerin kera ja lisää taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa