Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalainen suklaakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jogurtti taikinassa tuottaa uudenlaisen makuelämyksen. Valitse tähän mielellään korkeatasoisa tummaa suklaata.

10-12 palaa

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3,25 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 munaa eroteltuina
  • 50 g suklaata
  • 2 dl jogurttia
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 100 g suklaata
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauho, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi, sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä. Jäähdytä ja sekoita sitten voi-sokeri-munaseokseen, lisää joukkoon jogurtti ja lopuksi jauhoseos. Rouhi pähkinät, sekoita vaniljasokerin kera ja lisää taikinaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele saksanpähkinöillä.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku