Sellerikeittoa ruohosipulin kera

Juurisellerillä on mieto, mutta erityinen maku. Kokeile valmistaa tästä mukavasta juureksesta pehmeä keitto. Keitto tarjoillaan höyryävän kuumana, mielellään karkean leivän kera.

Kuudelle

  • 650 g juuriselleriä
  • 300 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 ½ l kasvislientä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista sipulia voissa minuutti samalla sekoitellen. Lisää selleri ja peruna, sekoita. Anna vihannesten paistua muutama minuutti kannen alla.

2. Kaada päälle liemi ja anna keiton kiehua 25 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Muussaa vihannekset juuressurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita muusi ja liemi.

3. Hienonna ruohosipuli, säästä hieman koristeluun ja lisää suurin osa keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.