Sellerikeittoa ruohosipulin kera
Juurisellerillä on mieto, mutta erityinen maku. Kokeile valmistaa tästä mukavasta juureksesta pehmeä keitto. Keitto tarjoillaan höyryävän kuumana, mielellään karkean leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 650 g juuriselleriä
- 300 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 ½ l kasvislientä
- 1 nippu ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista sipulia voissa minuutti samalla sekoitellen. Lisää selleri ja peruna, sekoita. Anna vihannesten paistua muutama minuutti kannen alla.
2. Kaada päälle liemi ja anna keiton kiehua 25 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Muussaa vihannekset juuressurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita muusi ja liemi.
3. Hienonna ruohosipuli, säästä hieman koristeluun ja lisää suurin osa keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku