Yrteillä täytettyä, höyrytettyä broilerinrintaa
Broilerinrinta maustetaan ihanilla tuoreyrteillä ja tarjotaan riisi-ohra-lisäkkeen kanssa.
Ainekset
- 4 broilerinrintaa
- salviaa
- rakuunaa
- 20 g voita
- suolaa
- 4 rkl sitruunamehua
- tuoreita siitakesieniä
Laventelimaustettu riisi-ohra
- 3 dl riisi-ohraa
- suolaa
- basilikamausettua oliiviöljyä
- tuoretta laventelia
Valmistusohje
Paista broilerinrintojen pinnat kiinni niin, ettei liha kypsy kuitenkaan sisältä. Mausta suolalla ja leikkaa lihoihin onkalo. Silppua yrtit ja sekoita ne voin joukkoon. Laita yrttivoi broilerinrintojen sisään ja nosta lihat höyrykääreeseen.
Purista päälle sitruunamehua ja kypsennä mikrossa täydellä teholla noin viisi minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä laventelimaustettua riisi-ohraa ja paistettuja siitakesieniä.
Mittaa riisi-ohra ja tuplamäärä (6 dl) vettä höyrykääreeseen ja mausta se suolalla. Kypsennä mikrossa vartin verran, kunnes riisi on imenyt veden kokonaan. Mausta basilikaöljyllä ja tuoreilla laventelinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti