Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea parmesaanibroileri

parmesaanikana
Shutterstock
Julkaistu 09.03.2020 13:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Parmesaanilla paneroitu broileri on reseptiklassikko! Testaa The Kitchn-ruokasivuston nopeaa ja helppoa versiota.

Ainekset

  • 1 sitruuna
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 munaa
  • 3-4 dl pankojauhoja
  • 450 g broilerin rintaleikettä (2 kpl)
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Parmesaanibroileri valmistuu näin:

  1. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja raasta parmesaani.
  2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Ota toinen kulho, riko sinne munat ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kolmannessa kulhossa pankojauhot ja parmesaaniraaste.
  3. Leikkaa broilerin rintaleikkeet horisontaalisesti puoliksi niin, että saat yhteensä 4 ohutta pihviä. Laita pihvi kerrallaan minigrip-pussiin ja hakkaa esimerkiksi kaulimen avulla ohuemmaksi.
  4. Pyörittele pihvit ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-juustoseoksessa. Painele pankojauhoja kanapihvien pintaan hellästi, jotta kuorrutus pysyy.
  5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista pihvit kypsäksi ja pinnaltaan kullanruskeiksi molemmin puolin, noin 4-5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kanapihvit talouspaperilla vuoratulle lautaselle
  6. Tarjoile sitruunaviipaleiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee