Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut, marinoidut porsaankyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ole huolellinen grillatessasi kyljyksiä. Jos liekit nuolevat kyljyksiä, ne saavat helposti epätoivottua sivumakua. Nosta ja madalla ritilää tarpeen mukaan, hoida hiillosta ja sammuta joka liekki nopeasti suihkupullolla.

Neljälle

  • 600 g porsaankyljyksiä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ½ punainen paprika, hienonnettu
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl chilijauhetta
  • ½ rkl kuivattua rosmariinia tai pari tuoretta oksaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • salaattia

Valmistusohje

1. Marinadi: Puhdista ja hienonna paprika, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita paprika, viinietikka, siirappi, chilijauhe, rosmariini ja inkivääri. Purista mukaan valkosipuli.

2. Laita kyljykset marinadiin ja anna maustua yön yli. Peitä marinointikulho muovikelmulla, muuten koko jääkaappi tuoksuu marinadilta.

3. Sytytä grilli hyvissä ajoin. Grillaa kyljykset mureiksi ja mehukkaiksi, n. 4 minuuttia molemmin puolin. Vahdi niitä grillauksen ajan. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä rapean salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset