Grillatut, marinoidut porsaankyljykset
Ole huolellinen grillatessasi kyljyksiä. Jos liekit nuolevat kyljyksiä, ne saavat helposti epätoivottua sivumakua. Nosta ja madalla ritilää tarpeen mukaan, hoida hiillosta ja sammuta joka liekki nopeasti suihkupullolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g porsaankyljyksiä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- ½ punainen paprika, hienonnettu
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl chilijauhetta
- ½ rkl kuivattua rosmariinia tai pari tuoretta oksaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- salaattia
Valmistusohje
1. Marinadi: Puhdista ja hienonna paprika, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita paprika, viinietikka, siirappi, chilijauhe, rosmariini ja inkivääri. Purista mukaan valkosipuli.
2. Laita kyljykset marinadiin ja anna maustua yön yli. Peitä marinointikulho muovikelmulla, muuten koko jääkaappi tuoksuu marinadilta.
3. Sytytä grilli hyvissä ajoin. Grillaa kyljykset mureiksi ja mehukkaiksi, n. 4 minuuttia molemmin puolin. Vahdi niitä grillauksen ajan. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä rapean salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku