Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liköörijäädyke suklaakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jäädyke on yksi herkullisimmista ja helpoimmista jälkiruoista. Tässä ohjeessa jäädyke on maustettu italialaisella Strega-liköörillä, mutta sen tilalle voi jokainen valita oman suosikkiliköörinsä. Koska jäädyke sisältää alkoholia, herkku sopii vain aikuisten nautittavaksi.

6 annosta

  • 1 vaniljatanko
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl Stega-likööriä

Suklaakastike

  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Koristeluun

  • 2 tuoretta aprikoosia
  • 2 rkl Strega-likööriä
  • punaherukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet ruostumattomaan kattilaan. Lisää joukkoon munankeltuaiset ja sokeri. Vatkaa seosta kuuman vesihauteen päällä, kunnes se on valkoista ja paksua. Lisää likööri, tarkista maku ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti munavaahtoon. Täytä vedellä kasteltu vuoka jäädykeseoksella ja anna jähmettyä pakastimessa noin neljä tuntia tai yön yli.

3. Sekoita suklaakastikkeen ainekset kattilassa, kiehauta ja hauduta hiljalleen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Kalttaa ja kuori tuoreet aprikoosit, leikkaa ne lohkoiksi ja pane marinoitumaan likööritilkkaan.

4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele aprikooseilla ja marjoilla sekä tarjoa lisänä suklaakastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke