Bataattijäätelö ja päärynäkaramellikastike
Bataatti yhtenä aineksena teet hieman erilaista jälkiruokaa. Parhaan tuloksen saat jäätelökoneella. Myös sekoituskone ja lämpömittari ovat suureksi avuksi jäätelönteossa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 150 g bataattia
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
Karamellikastike
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tähtianis
- (2 cl calvadosia)
- 1 iso päärynä
Valmistusohje
1. Keitä bataatti pehmeäksi ja kuori se. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta kerma ja maito, puolet sokerista sekä vaniljatanko ja siemenet. Ota vaniljatanko pois ja anna seoksen jäähtyä 80-asteiseksi. Lisää bataatti ja hienonna koneella.
2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti lopun sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kaada varovasti ja vähitellen kermamaitoseos munaseokseen koko ajan sekoittaen. Laita seos sitten jäätelökoneeseen.
3. Karamellikastike: Kuumenna sokeri ja tilkka vettä paksupohjaisessa kasarissa. Keitä hiljaa, kunnes sokeri on kullanruskeaa, hämmennä silloin tällöin. Lisää tähtianis, loppu vesi ja halutessasi calvados. Raasta päärynä kuorineen päivineen ja sekoita raaste kastikkeeseen. Sekoita ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"