Kanelissa paistetut omenalohkot mantelipedillä

Hyvä jälkiruoka, jonka valmistamiseen kuluu tosin hieman aikaa. Vaikea se ei ole, mutta huolellinen täytyy olla. Suosittelemme, että valmistat tätä kokeeksi ainakin kerran ennen kuin teet vieraille jälkiruoaksi.

Ainekset

  • 4 annosta

Mantelipeti

  • 100 g mantelimassaa
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Luumukastike

  • 75 g kuivattuja luumuja
  • 1/3 dl sokeria
  • 15 g voita
  • 3 dl omenasiideriä

Omenalohkot

  • 2 omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Mantelipeti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa ja vatkaa voin kanssa, kunnes koostumus on ilmava. Lisää kananmuna. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina paperille sentinpaksuiseksi suorakaiteeksi. Paista noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kolmionmuotoisiksi paloiksi.

2. Luumukastike: Keitä luumuja, sokeria, voita ja siideriä viiden minuutin ajan. Soseuta ja siivilöi. Jatka tarvittaessa vedellä.

3. Omenalohkot: Kuori ja lohko omenat ja poista siemenet. Pyörittele lohkoja sokerissa ja kanelissa ja paista ne sitten voissa. Jaa lohkot mantelikolmioiden päälle ja tarjoa luumukastikkeen ja vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.