Paprikoita ja lampaanjauhelihaa

Paprikoiden valitsemisessa kannattaa muistaa, että punainen ja keltainen paprika maistuvat pyöreämmiltä kuin vihreä.

Neljälle

  • 4 hieman pienempää paprikaa
  • n. 400 g lampaanjauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tomaattia
  • 5 herkkusientä
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 dl lientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunivuokaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Hienonna sienet.

2. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, tomaatti, herkkusienisilppu, tomaattipyree, riisi ja mausteet.

3. Täytä paprikat, ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita liemi ja oliiviöljy ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!