Paprikoita ja lampaanjauhelihaa
Paprikoiden valitsemisessa kannattaa muistaa, että punainen ja keltainen paprika maistuvat pyöreämmiltä kuin vihreä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 hieman pienempää paprikaa
- n. 400 g lampaanjauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tomaattia
- 5 herkkusientä
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- 1 dl lientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunivuokaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Hienonna sienet.
2. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, tomaatti, herkkusienisilppu, tomaattipyree, riisi ja mausteet.
3. Täytä paprikat, ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita liemi ja oliiviöljy ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"