Papu-paprikakeitto
Ajattele, että sekapapupurkista ja muutamista tuoreista vihanneksista voi saada näin maukkaan ja täyttävän keiton!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk sekapapuja
- 1 ¼ l kasvislientä
- 1 keltasipuli
- 4 sellerinvartta
- 1 porkkana
- 1 laakerinlehti
- 1 mausteneilikka
- 1 tl chilikastiketta
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 dl vihreitä herneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi paloiksi.
2. Keitä kasvisliemi ja lisää laakerinlehti, neilikka, chilikastike ja tomaattipyree. Lisää pavut, sipuli, selleri ja porkkana. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia.
3. Puhdista ja paloittele paprika, lisää keittoon. Kaada mukaan herneet ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa