Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papu-paprikakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ajattele, että sekapapupurkista ja muutamista tuoreista vihanneksista voi saada näin maukkaan ja täyttävän keiton!

Neljälle

  • 1 prk sekapapuja
  • 1 ¼ l kasvislientä
  • 1 keltasipuli
  • 4 sellerinvartta
  • 1 porkkana
  • 1 laakerinlehti
  • 1 mausteneilikka
  • 1 tl chilikastiketta
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi paloiksi.

2. Keitä kasvisliemi ja lisää laakerinlehti, neilikka, chilikastike ja tomaattipyree. Lisää pavut, sipuli, selleri ja porkkana. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia.

3. Puhdista ja paloittele paprika, lisää keittoon. Kaada mukaan herneet ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto