Kalkkunapyttipannua ja munakokkelia

Pyttipannun voi tehdä melkein mistä vain. Tämä variaatio tehdään kalkkunasta ja sen kanssa tarjoillaan kermaista munakokkelia.

4 annosta

  • 300 g paistettua tai keitettyä kalkkunaa
  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • ½ kesäkurpitsa
  • voita paistamiseen

Munakokkeli

  • 8 kananmunaa
  • 4 rkl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • (vastajauhettua mustapippuria)
  • (yrttimausteita)

Valmistusohje

1. Kuutioi kalkkunan liha. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi herkkusienet ja kesäkurpitsa. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa, lisää kalkkuna paistamisen lopussa.

2. Munakokkeli: Sulata voi kattilassa. Riko joukkoon kananmunat, kaada sekaan maitoa, lisää suola ja sekoita sitten munat ja maito puuhaarukalla. Lämmitä munakokkelia miedolla lämmöllä ja sekoita huolellisesti pohjasta asti, kunnes kokkeli on pehmeän kermamainen. Mausta ja tarjoile välittömästi kalkkunapyttipannun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!