Raakaruokaa: Piparit(aikina)

Nämä voi syödä pehmeinä nameina tai kuivattaa kuivurissa pipareiksi. Jos haluat kuivattaa, käytä silloin kuivattuja taateleita. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Ainekset

  • ½ dl pellavansiemeniä tai -rouhetta, siemenet jauhetaan jauhoksi tehosekoittimessa tai jossain jauhimessa
  • 1½ dl mantelia tai auringonkukansiementä jauhettuna
  • 2 dl kuivattuja tai tuoreita taateleita (poista kivet jos käytät tuoreita)
  • 2 tl kanelia
  • 2/3 tl kardemummaa
  • 1/3 tl neilikkaa
  • 1/3 tl inkivääriä

Valmistusohje

Paloittele taatelit saksilla pieneksi ja vaivaa monitoimikoneella tai käsin muut ainekset niiden kanssa taikinaksi. On helpointa käyttää tuoreita taateleita, koska möyhentyvät helposti. Maista ja lisää mausteita jos tarpeen. Muovaile nameiksi tai jos teet pipareita, lue eteenpäin.

Jähmetytä taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja tee piparimuotilla pipareita. Nostele piparit leivinpaperilla päällystetyille kuivurin levyille. Painele pipareiden päälle halutessasi kookoshiutaleita. Kuivata muutama tunti. Piparit kannattaa jättää hieman pehmeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!