Raakaruokaa: Porkkanakakku & Cashewkerma
Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 2 dl pekaanipähkinöitä, mutta taas voi käyttää vaikka hassel- , cashew- tai saksanpähkinää tai manteleita. Allerginen voi käyttää auringonkukansiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä.
- 1 dl taateleita
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl kanelia
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- hippu neilikkaa
- hyppysellinen suolaa
Cashewkerma
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl raakakookosöljyä (ei välttämätön)
- 2 rkl vaahterasiirappia
- vaniljaa
- vettä
Valmistusohje
Jos käytät muita kuin siemeniä, sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa hieman rouheiseksi. Jos käytät siemeniä, jauha ne ensin kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi ja yhdistä sitten kaikki ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Jos monitoimikonetta ei ole, leikkele taatelit silpuksi ja yhdistä kaikki ainekset taikinaksi käsin.
Painele kakkumassa lautaselle n. 1½ cm:n paksuiseksi levyksi. Valmista cashewkerma. Jos olet allerginen, voit tehdä päällisen 2 banaanista ja 1 avokadosta, lisätä hieman sitruunaa, vaniljaa, ½ tl psylliumia (marketin leivontapuolelta) sekä tarvittaessa vähän vettä ja sekoittaa tasaiseksi.
Cashewkerma:
Jauha pähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita vettä n. 0.75 dl. Lisää vettä tarvittaessa niin, että syntyy puuronpaksuinen leviävä seos. Anna sen vetäytyä puolisen tuntia. Levitä kerma kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpalasilla tms. ja siirrä viileään tekeytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku