Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raakaruokaa: Porkkanakakku & Cashewkerma

Julkaistu 05.12.2013 09:44

Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Ainekset

  • 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä, mutta taas voi käyttää vaikka hassel- , cashew- tai saksanpähkinää tai manteleita. Allerginen voi käyttää auringonkukansiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä.
  • 1 dl taateleita
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • hippu neilikkaa
  • hyppysellinen suolaa

Cashewkerma

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl raakakookosöljyä (ei välttämätön)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • vaniljaa
  • vettä

Valmistusohje

Jos käytät muita kuin siemeniä, sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa hieman rouheiseksi. Jos käytät siemeniä, jauha ne ensin kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi ja yhdistä sitten kaikki ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Jos monitoimikonetta ei ole, leikkele taatelit silpuksi ja yhdistä kaikki ainekset taikinaksi käsin.

Painele kakkumassa lautaselle n. 1½ cm:n paksuiseksi levyksi. Valmista cashewkerma. Jos olet allerginen, voit tehdä päällisen 2 banaanista ja 1 avokadosta, lisätä hieman sitruunaa, vaniljaa, ½ tl psylliumia (marketin leivontapuolelta) sekä tarvittaessa vähän vettä ja sekoittaa tasaiseksi.

Cashewkerma:

Jauha pähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita vettä n. 0.75 dl. Lisää vettä tarvittaessa niin, että syntyy puuronpaksuinen leviävä seos. Anna sen vetäytyä puolisen tuntia. Levitä kerma kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpalasilla tms. ja siirrä viileään tekeytymään.

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku