Hienoksi kuutioidut juurekset ja suikaloitu lehtipihvi keittyvät itsekseen satumaiseksi keitoksi. Tarjoile vatkatun crème fraichen (ranskankerman) ja piparjuuren tai hienoiksi suikaloitujen, tuoreiden yrttien kera.

Neljälle

  • 4 perunaa
  • 20 g juuriselleriä
  • 50 g lanttua
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g lehtipihviä
  • 1 litra kasvislientä
  • suolaa, pippuria, voita
  • 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri, lanttu, porkkana ja palsternakka. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Paista sipulia ja valkosipulia voissa kunnon kokoisessa kattilassa. Lisää kuutioidut juurekset ja liha. Paista kaikkea muutama minuutti ilman että ainekset saavat väriä.

3. Kaada päälle liemi ja laita kansi päälle. Keitä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista että lanttu on läpikypsä, tarvittaessa keitä vielä hetki.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto