Syyskeitto
Hienoksi kuutioidut juurekset ja suikaloitu lehtipihvi keittyvät itsekseen satumaiseksi keitoksi. Tarjoile vatkatun crème fraichen (ranskankerman) ja piparjuuren tai hienoiksi suikaloitujen, tuoreiden yrttien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 perunaa
- 20 g juuriselleriä
- 50 g lanttua
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g lehtipihviä
- 1 litra kasvislientä
- suolaa, pippuria, voita
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri, lanttu, porkkana ja palsternakka. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Paista sipulia ja valkosipulia voissa kunnon kokoisessa kattilassa. Lisää kuutioidut juurekset ja liha. Paista kaikkea muutama minuutti ilman että ainekset saavat väriä.
3. Kaada päälle liemi ja laita kansi päälle. Keitä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista että lanttu on läpikypsä, tarvittaessa keitä vielä hetki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa