Vihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera

Vihreä hernekeitto on klassinen alkuruoka. Tässä se tarjoillaan kanafileen kera, jolloin ateriasta tuleekin täydellinen päivällinen.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 fenkoli
  • 2 dl keitettyä pastaa

Vihreä hernekeitto

  • 500 g pakastettuja, vihreitä herneitä
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, puhdista fenkoli ja leikkaa ne tangoiksi. Laita ne kattilaan herneiden ja liemen kera. Lisää kanafileet. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat läpikypsiä. Sisälämpötilan tulee olla 70 astetta. Nosta kanat, porkkanat ja fenkolit kattilasta ja pidä lämpiminä. Kuumenna pasta.

2. Soseuta keitto voin kera sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

3. Kaada keittoa neljälle lämpimälle lautaselle, lisää vihannekset ja pasta. Viipaloi kanafileet ja asettele ne päällimmäiseksi. Tarjoile ranskankerman ja piparjuuren kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!