Kuullota sipulit voissa ja öljyssä. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Lisää lämpö keskinkertaiseksi ja mausta sipulit suolalla sekä sokerilla. Keitä 30 - 40 minuuttia usein sekoittaen, kunnes sipulit ovat saaneet tasaisen, syvän kullanruskean värin.
Sirota jauhot kattilaan ja sekoittele 3 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita kiehuva liemi sipuliseokseen. Lisää viini ja mausteet. Keitä hiljaa kansi raollaan 30 - 40 minuuttia. Tarkista maku. Laita keitto uuninkestäviin annoskulhoihin.
Keitolla on kaksi erilaista tarjoilutapaa. Me tunnemme keitosta version, jossa leipä ja juusto gratinoidaan uunissa. Keiton voi myös tarjota niin, että laittaa paahdetun leivän keiton päälle ja lisää juustoa keittoon syödessä.
Tarjoilutapa 1: Laita rapeaksi paahdettu leipä keiton päälle ja tarjoa juustoraaste erikseen.
Tarjoilutapa 2: Laita leipäviipaleet ja paljon juustoraastetta keiton päälle ja gratinoi grillissä tai ylälämmöllä kunnes pinta on kauniin ruskea.