1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paksupohjaisessa tarjoilupadassa. Pane mukaan sipulit ja kuullota niitä sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Ripottele päälle jauhoja ja anna niidenkin ruskistua kevyesti.
2. Kaada mukaan kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehua noin 30 minuutin ajan.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen, vain ylälämpö päällä. Raasta juusto, 1-1½ dl riittänee. Aseta leipäviipaleet keiton päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Pane uuniin ja gratinoi, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoile välittömästi. Vinkki: Keiton voi valmistaa myös tavallisessa kattilassa ja kaataa tarjoilupataan ennen gratinoimista.