Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustogratinoitu lohi-katkarapusimpukka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muistatko isoäidin suurista simpukankuorista tarjoamat alkuruoat? Ellei sinulla ole isoäitiä, jolta lainata simpukankuoria, voit gratinoida tämän alkuruoan uuninkestävissä annosvuoissa. Sen voi tarjoilla alkuruokana tai pienenä illallisena.

Neljälle

  • 200 g tuoretta lohifileetä
  • 2 dl kalalientä
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl currya
  • 1 dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl juustoraastetta
  • 12 tankoparsaa

Lisäksi tarvitset

  • 4 simpukankuorta tai annosvuokaa

Koristeluun

  • tilliä
  • sitruunaa
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi ja keitä kuutiot nopeasti tilkassa kalalientä. Valuta lohipalat, valuta myös katkaravut, jos ne ovat olleet liemessä. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.

2. Sulata voi, sekoita mukaan jauhot ja curry ja paista hetki ilman että ainekset saavat väriä. Kuumenna kerma ja maito toisessa kattilassa. Lisää tulikuumaa kermamaitoa suuruskattilaan samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.

3. Laita keitetyt, hyvin valutetut parsat simpukankuorien pohjalle, asettele katkaravut ja lohikuutiot päälle. Kaada päälle kastike. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniinvärinen. Koristele salaatinlehdillä, tillillä ja sitruunalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini