Ranskalainen suklaakakku
Yhtä ylellinen kuin maukaskin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 300 g tummaa kilosuklaata
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 150 g kidesokeria
- 5 kananmunaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
- kuohukermaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä kuivassa kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Lisää voi samalla sekoittaen. Lisää sitten sokeri, anna jäähtyä.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan, sitten jauhot. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Paista kakkua uunin ala tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sihtaa päälle tomusokeria, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka