Ranskalainen suklaakakku

Yhtä ylellinen kuin maukaskin.

1 kakkuun

  • 300 g tummaa kilosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g kidesokeria
  • 5 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • tomusokeria päälle ripoteltavaksi
  • kuohukermaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä kuivassa kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Lisää voi samalla sekoittaen. Lisää sitten sokeri, anna jäähtyä.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

3. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan, sitten jauhot. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Paista kakkua uunin ala tasolla 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sihtaa päälle tomusokeria, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat