Raparperikeittoa lumikananmunin

Tämä on klassinen kesäjälkiruoka. Kuka ei hurmaantuisi raparperikeitosta lumikananmunilla!

Neljälle

  • 6 raparperinvartta
  • 4 dl vettä
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko, halkaistu
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 sitruunan mehu

Lumikananmunat

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 ½ rkl kidesokeria

Keittämiseen

  • 1 l vettä
  • 3 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Raparperikeitto: Kuori ja paloittele raparperit, jätä yksi kuorittu tanko kokonaiseksi ja suikaloi se pieniksi suikaleiksi, laita se sivuun. Sekoita raparperinpalat, vesi, sokeri, vaniljatanko, viini ja kanelitanko kattilassa. Keitä 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Raparperin pitää kiehua rikki. Nosta vanilja- ja kanelitangot kattilasta. Lisää raparperisuikaleet ja ota kattila liedeltä.

2. Lumikananmunat: Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Muotoile ruokalusikoiden avulla 8 lumikananmunaa. Laita ne muutama kerrallaan varoen kiehuvaan veteen, keitä 1 minuutti. Käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla.

3. Tarjoile raparperikeitto syviltä lautasilta. Laita lumikananmunat keittoon ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!