Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperikeittoa lumikananmunin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen kesäjälkiruoka. Kuka ei hurmaantuisi raparperikeitosta lumikananmunilla!

Neljälle

  • 6 raparperinvartta
  • 4 dl vettä
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko, halkaistu
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 sitruunan mehu

Lumikananmunat

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 ½ rkl kidesokeria

Keittämiseen

  • 1 l vettä
  • 3 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Raparperikeitto: Kuori ja paloittele raparperit, jätä yksi kuorittu tanko kokonaiseksi ja suikaloi se pieniksi suikaleiksi, laita se sivuun. Sekoita raparperinpalat, vesi, sokeri, vaniljatanko, viini ja kanelitanko kattilassa. Keitä 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Raparperin pitää kiehua rikki. Nosta vanilja- ja kanelitangot kattilasta. Lisää raparperisuikaleet ja ota kattila liedeltä.

2. Lumikananmunat: Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Muotoile ruokalusikoiden avulla 8 lumikananmunaa. Laita ne muutama kerrallaan varoen kiehuvaan veteen, keitä 1 minuutti. Käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla.

3. Tarjoile raparperikeitto syviltä lautasilta. Laita lumikananmunat keittoon ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto