Raparperikeittoa lumikananmunin
Tämä on klassinen kesäjälkiruoka. Kuka ei hurmaantuisi raparperikeitosta lumikananmunilla!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 raparperinvartta
- 4 dl vettä
- 4 dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko, halkaistu
- 3 dl valkoviiniä
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan mehu
Lumikananmunat
- 2 munanvalkuaista
- 1 ½ rkl kidesokeria
Keittämiseen
- 1 l vettä
- 3 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Raparperikeitto: Kuori ja paloittele raparperit, jätä yksi kuorittu tanko kokonaiseksi ja suikaloi se pieniksi suikaleiksi, laita se sivuun. Sekoita raparperinpalat, vesi, sokeri, vaniljatanko, viini ja kanelitanko kattilassa. Keitä 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Raparperin pitää kiehua rikki. Nosta vanilja- ja kanelitangot kattilasta. Lisää raparperisuikaleet ja ota kattila liedeltä.
2. Lumikananmunat: Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Muotoile ruokalusikoiden avulla 8 lumikananmunaa. Laita ne muutama kerrallaan varoen kiehuvaan veteen, keitä 1 minuutti. Käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla ja valuta talouspaperilla.
3. Tarjoile raparperikeitto syviltä lautasilta. Laita lumikananmunat keittoon ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku