Kalkkunanrintaa ja Waldorf-salaattia

New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiömestari Oscar Tschirky keksi Waldorf-salaatin vuonna 1896. Alkuperäisessä reseptissä on mukana myös teelusikallinen sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista rusinoita. Waldorf-salaatti tarjoillaan useimmiten salaattipedillä.

4 annosta

  • 20 saksanpähkinää
  • ½ juuriselleriä
  • ½ omena
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä
  • 8 viipaletta paistettua kalkkunanrintaa
  • vihreitä salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään majoneesi ja kermaviili. Puhdista, kuori ja suikaloi juuriselleri ja omena ja sekoita sitten majoneesiin. Murskaa saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.

2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne neljälle asetille. Pane Waldorf-salaattia salaatinlehtien päälle ja päällimmäisiksi kalkkunansiivut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!