Kalkkunanrintaa ja Waldorf-salaattia
New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiömestari Oscar Tschirky keksi Waldorf-salaatin vuonna 1896. Alkuperäisessä reseptissä on mukana myös teelusikallinen sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista rusinoita. Waldorf-salaatti tarjoillaan useimmiten salaattipedillä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 20 saksanpähkinää
- ½ juuriselleriä
- ½ omena
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- 8 viipaletta paistettua kalkkunanrintaa
- vihreitä salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään majoneesi ja kermaviili. Puhdista, kuori ja suikaloi juuriselleri ja omena ja sekoita sitten majoneesiin. Murskaa saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.
2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne neljälle asetille. Pane Waldorf-salaattia salaatinlehtien päälle ja päällimmäisiksi kalkkunansiivut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku