Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalkkunanrintaa ja Waldorf-salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiömestari Oscar Tschirky keksi Waldorf-salaatin vuonna 1896. Alkuperäisessä reseptissä on mukana myös teelusikallinen sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista rusinoita. Waldorf-salaatti tarjoillaan useimmiten salaattipedillä.

4 annosta

  • 20 saksanpähkinää
  • ½ juuriselleriä
  • ½ omena
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä
  • 8 viipaletta paistettua kalkkunanrintaa
  • vihreitä salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään majoneesi ja kermaviili. Puhdista, kuori ja suikaloi juuriselleri ja omena ja sekoita sitten majoneesiin. Murskaa saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.

2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne neljälle asetille. Pane Waldorf-salaattia salaatinlehtien päälle ja päällimmäisiksi kalkkunansiivut.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunasalaatti