Vohvelit
Julkaistu
Tämä on vanha kunnon isoäidin resepti vohveleille. Kermavaahto ja hillo ovat klassisia lisukkeita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 vohveliin
- 1 kananmuna
- 1 maustemitta suolaa
- 2 ½ dl vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sulata voi. Vatkaa muna. Vatkaa mukaan suola, vesi, sekä jauhot vähän kerrallaan. Lisää voisula.
2. Vatkaa kerma ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota hieman. Penslaa vohvelirauta voisulalla ja paista vohvelit.
3. Tarjoile kermavaahdon ja hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku