Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Fish and chips japanilaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermainen aioli sopii yhteen monien kala- ja äyriäisruokien kanssa. Erilaisilla mausteilla vaihtelet sitä helposti. Kokeile esim. sitruunaa, chiliä tai tuoreita yrttejä.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 500 g pakastettuja ranskanperunoita
  • 2 l friteerausöljyä
  • 2 pakettia tempuramixiä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 4 dl pankoa, japanilaista korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria

Sitrusaioli

  • 3 munankeltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (1 tl wasabia)
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sitrusaioli: Vatkaa vettä ja keltuaisia 1-2 minuuttia. Lisää sitten öljy, ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Siirrä aioli kulhoon ja purista valkosipuli joukkoon. Lisää ranskankerma ja mausta suolalla ja mahdollisesti wasabilla. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu aioliin. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuumenna friteerausöljy 200 asteeseen. Friteeraa ranskanperunat erissä, niiden pitää olla rapeita ja kullanruskeita melkein heti. Valuta talouspaperin päällä ja suolaa juuri ennen tarjoilua.

3. Alenna rasvakeittimen lämpötilaa 160 asteeseen. Sekoita yhteen tempuramixit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kalafileet 12 pitkänomaisiksi suikaleiksi. Mausta kalapalat pippurilla kauttaaltaan, kääntele jauhoissa ja ravista kevyesti. Kasta palat sen jälkeen tempurataikinaan ja lopuksi panko-leivitykseen ja friteeraa kalapalat sitten kevyesti kullanvärisiksi. Nosta ranskanperunat ja friteeratut kalapalat vadille, sirottele päälle suolaa ja tarjoile ohessa aioli omasta kulhostaan.

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala