Rapumuhennos ja riisiä
Nykyisin voimme nauttia ravuista ympäri vuoden. Kuorittuja ravunpyrstöjä saa sekä liemeen säilöttyinä että pakastettuina. Äyriäisfondia myydään pulloissa tiivisteenä, siitä vain laimentamaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g ravunpyrstöjä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 3 dl äyriäislientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl tillinsiemeniä jauhettuna
- 1 maustemitta kajennea
Riisi
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 salottisipulia
- 2 tl voita
- 4 dl äyriäislientä
- ½ paprika
Tarjoiluun
- 2 salaattisipulia
Valmistusohje
1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppu öljyssä ja mittaa riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteiksi. Kaada päälle äyriäisliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun keittoaikaa on jäljellä jokunen minuutti lisää paprikasilppua.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu voissa paistokasarissa. Kaada päälle äyriäisliemi ja viini. Kiehauta ja mausta tomaattipyreellä ja tillinsiemenillä. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.
3. Mausta liemi kajennella, suolalla ja pippurilla. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku