Rapumuhennos ja riisiä

Nykyisin voimme nauttia ravuista ympäri vuoden. Kuorittuja ravunpyrstöjä saa sekä liemeen säilöttyinä että pakastettuina. Äyriäisfondia myydään pulloissa tiivisteenä, siitä vain laimentamaan.

Neljälle

  • 600 g ravunpyrstöjä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 dl äyriäislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl tillinsiemeniä jauhettuna
  • 1 maustemitta kajennea

Riisi

  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 4 dl äyriäislientä
  • ½ paprika

Tarjoiluun

  • 2 salaattisipulia

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppu öljyssä ja mittaa riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteiksi. Kaada päälle äyriäisliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun keittoaikaa on jäljellä jokunen minuutti lisää paprikasilppua.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu voissa paistokasarissa. Kaada päälle äyriäisliemi ja viini. Kiehauta ja mausta tomaattipyreellä ja tillinsiemenillä. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.

3. Mausta liemi kajennella, suolalla ja pippurilla. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!