Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Somalialainen rapupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän juhlavan rapupadan maku on täyteläisen mausteinen. Ohje on peräisin Somaliasta, jossa kalaa ja äyriäisiä käytetään runsaasti. Voit halutessasi korvata puolet ravuista katkaravuilla. Keitetty riisi maistuu lisukkeena.

4 annosta

  • 400 g ravunlihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Valuta ravunlihaa lävikössä ja poista tarvittaessa kovat rustot. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, curry, inkivääri ja chili. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja laimenna vesitilkalla. Anna kiehahtaa.

3. Lisää pataan ravunliha ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos koostumus on liian sakea, lisää vettä. Mausta suolalla. Vinkki: Jos valmistat ruoan kokonaisista, keitetyistä ravuista, tarvitsen niitä kolme. Muista ottaa mäti talteen.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata