Somalialainen rapupata
Tämän juhlavan rapupadan maku on täyteläisen mausteinen. Ohje on peräisin Somaliasta, jossa kalaa ja äyriäisiä käytetään runsaasti. Voit halutessasi korvata puolet ravuista katkaravuilla. Keitetty riisi maistuu lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g ravunlihaa
- 1 sipuli
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl currya
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl hienonnettua punaista chilipalkoa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Valuta ravunlihaa lävikössä ja poista tarvittaessa kovat rustot. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Lisää hienonnettu sipuli, curry, inkivääri ja chili. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja laimenna vesitilkalla. Anna kiehahtaa.
3. Lisää pataan ravunliha ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos koostumus on liian sakea, lisää vettä. Mausta suolalla. Vinkki: Jos valmistat ruoan kokonaisista, keitetyistä ravuista, tarvitsen niitä kolme. Muista ottaa mäti talteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku