Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haalea couscoussalaatti äyriäisten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä nopeammin pystyt tuskin päivällistä valmistamaan. Herkullista, terveellistä ja kevyttä vielä kaiken lisäksi. Voit käyttää pakastettuja katkarapuja ja ravunpyrstöjä purkitettujen sijaan. Vaihda silloin liemi äyriäisfondiin.

Neljälle

  • 4 dl couscousia
  • 1 purkki katkarapuja liemessä
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 450 g pakastettuja wokkivihanneksia

Koristeeksi

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valuta äyriäiset liemistään, säästä 4 ½ dl lientä. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sahrami, puristettu valkosipuli ja chilijauhe. Kuullota muutama minuutti, lisää sitten äyriäisten liemet ja kiehauta.

3. Lisää liemeen vihannekset, kiehauta jälleen. Kaada vihannekset liemineen couoscousryynien päälle. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita äyriäiset joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti