Haalea couscoussalaatti äyriäisten kanssa
Tätä nopeammin pystyt tuskin päivällistä valmistamaan. Herkullista, terveellistä ja kevyttä vielä kaiken lisäksi. Voit käyttää pakastettuja katkarapuja ja ravunpyrstöjä purkitettujen sijaan. Vaihda silloin liemi äyriäisfondiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl couscousia
- 1 purkki katkarapuja liemessä
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ g sahramia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 450 g pakastettuja wokkivihanneksia
Koristeeksi
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Valuta äyriäiset liemistään, säästä 4 ½ dl lientä. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sahrami, puristettu valkosipuli ja chilijauhe. Kuullota muutama minuutti, lisää sitten äyriäisten liemet ja kiehauta.
3. Lisää liemeen vihannekset, kiehauta jälleen. Kaada vihannekset liemineen couoscousryynien päälle. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita äyriäiset joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku