Haalea couscoussalaatti äyriäisten kanssa

Tätä nopeammin pystyt tuskin päivällistä valmistamaan. Herkullista, terveellistä ja kevyttä vielä kaiken lisäksi. Voit käyttää pakastettuja katkarapuja ja ravunpyrstöjä purkitettujen sijaan. Vaihda silloin liemi äyriäisfondiin.

Neljälle

  • 4 dl couscousia
  • 1 purkki katkarapuja liemessä
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ g sahramia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 450 g pakastettuja wokkivihanneksia

Koristeeksi

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valuta äyriäiset liemistään, säästä 4 ½ dl lientä. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sahrami, puristettu valkosipuli ja chilijauhe. Kuullota muutama minuutti, lisää sitten äyriäisten liemet ja kiehauta.

3. Lisää liemeen vihannekset, kiehauta jälleen. Kaada vihannekset liemineen couoscousryynien päälle. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita äyriäiset joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!