Rasvaton vadelma-lakkatorttu
Lämmin kesä on kypsyttänyt runsaasti vadelmia. Tässä kuitupitoisessa tortussa on rasvaton pohja. Taikinaan on lisätty leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä. Tätä torttua voit nautiskella hyvällä omatunnolla!
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm
Noin 10:lle hengelle
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl kolmen viljan leseseosta
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 banaani
Kostutukseen
- n. 1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua
Kypsän tortun päälle
- 1+1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai -hilloa
- n. 5 dl vadelmia ja/tai lakkoja
Valmistusohje
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.
Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.
Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja niin, että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita eli niin, että puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti