Rieskat
Tämä resepti on alunperin Ruotsin Värmlannista, siellä nämä paistettiin suoraan hellalla. Suomessa on tehty tämänkaltaisia rieskoja eri puolilla maata. Olisivatko läfsor, kuten rieskoja siellä nimitetään, alkujaan suomalaisten Värmlantiin viemiä, nimikin kuulostaa melkein lörtsyltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljä rieskaa
- 25 g voita
- 5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/4 dl siirappia
- ½ rkl suolaa
- n. 14 dl jauhoa esim.
- neljänviljanjauhoa
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää siirappi sekä suola. Työstä ja vaivaa jauhot sekaan tasaiseksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vaivaa taikinaa ja jaa neljään osaan. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla alustalla neljä pyöreää, läpimitaltaan 20-25-senttistä rieskaa. Nosta leivinpaperille pellille, pistele hyvin ja paista yksi kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
3. Jäähdytä rieskat leivinliinojen välissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"